Contact

KeyCar België
Blandenstraat 81
3053 Haasrode
(uitsluitend op afspraak)

T.+32 (0)16 98 05 23
E. info@keycar.be

KeyCar België is onderdeel van Keycar B.V., Molenveldstraat 153, 6001 HH Weert, info@keycar.nl

OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN ONZE SUPERDEALS?
Schrijf u in voor alle aanbiedingen en nieuws !

Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn gegevens door deze website.

Geen plotse belastingverhoging door nieuwe CO2-testmethode !

NIEUWE TESTMETHODE VOOR CO2? Vanaf 1 september 2018 moet de officiële CO2-uitstoot en het verbruik van alle nieuwe auto's vastgesteld...

Plug-inhybride nog interessant?

Plug-inhybride nog interessant? Niet alle plug-inhybrides die deels op elektriciteit en deels op klassieke brandstof rijden en die u in...

Zorg dat uw bvba nog in 2017 uw hybrideauto bestelt bij KeyCar!

VENNOOTSCHAP - AUTO (copyright Indicator) Zorg dat uw bvba nog in 2017 uw hybrideauto bestelt! Door het zomerakkoord worden de...

KNOWHOW over bedrijfswagens, bij KeyCar!

Toch maar VU van 17% bij baanjob met tankkaart? WAAROVER GAAT HET Als u naast een firmawagen ook nog een tankkaart toekent aan uw...

Fiscale voordelen van lease auto’s

Lease auto’s met hoge fiscale aftrek en laag voordeel alle aard

Fiscale aftrek heeft bij een lease auto verschillende betekenissen, enerzijds gaat het over de aftrek van de kosten met betrekking tot de auto in de personenbelasting of vennootschapsbelasting (beroepskosten), anderzijds over de aftrekbare BTW op de leasewagen.
Het voordeel alle aard betekent dat wanneer u als zaakvoerder, bestuurder of werknemer gebruik maakt van de wagen voor privéverplaatsingen, u een “gratis” voordeel geniet, dat een inkomen vormt. Sinds enkele jaren is het voordeel alle aard gebaseerd op verschillende factoren, zoals de cataloguswaarde van de auto.

Hoeveel bedraagt het voordeel alle aard?

Het belastbaar voordeel wordt berekend op jaarbasis met de volgende formule: Cataloguswaarde van het voertuig x ouderdomspercentage x 6/7 x CO2 -percentage

Het voordeel mag nooit minder bedragen dan 1.260 euro per jaar (inkomsten 2016 – aanslagjaar 2017) of 1.280 euro per jaar (inkomsten 2017 – aanslagjaar 2018).

Als u een eigen bijdrage voor het privégebruik van uw bedrijfswagen betaalt aan uw werkgever, zal hij die bijdrage van het belastbaar voordeel aftrekken.

U kunt een inschatting maken van het voordeel alle aard van uw wagen op de voordeelalleaardberekenen.be website.

Fiscale aftrek personenbelasting

De fiscale aftrek in de personenbelasting bedraagt momenteel altijd 75%, mits enkele uitzonderingen. Dit is heel gemakkelijk, zo weet u perfect welk bedrag aan kosten u kunt aftrekken van uw winsten of baten.

Fiscale aftrek in de vennootschapsbelasting en BTW

De fiscale aftrek in de personenbelasting is sinds enkele jaren verschillend, en gaat van 50% tot 120%, behalve voor bepaalde kosten. Brandstof is aftrekbaar voor 75% en interesten voor 100%.

Hieronder vindt u een overzicht van de aftrekbare kosten in de vennootschapsbelasting.

 

Hoe fiscaal optimaliseren?

De belastingaftrek in de vennootschapsbelasting en het voordeel alle aard kunnen worden geoptimaliseerd door een wagen met een relatief lage CO2-waarde te kiezen.

Denk hierbij aan de elektrische en hybride wagens, maar ook een heel aantal benzine- en dieselwagens laten toe fiscaal te optimaliseren. In de komende jaren komen hier van veel merken ongetwijfeld nog modellen bij.

KeyCar richt zich vooral op leaseauto’s met een hoge fiscale aftrek, namelijk lease auto’s met minstens 75% aftrek, en zeker 80% of 90% of zelfs meer!

Wenst u een voorstel voor een auto met een gunstige fiscaliteit? Neem dan via het contactformulier met ons contact op voor een offerte op maat.

Vraag uw offerte op maat